H. Kanazawa Soke

3.maj 1931 - 8.dec. 2019

 

 

En af verdens mest kendte og respekterede traditionelle karate mestre i live, Kanazawa Soke er den eneste karateka nogensinde at have vundet den berygtede ”All Japan Karate Championships ’en utrolig tre gange i træk. Ved en lejlighed han vandt finalen med pleje af et brækket håndled fra en tidligere begivenhed. I de seneste år har hans ældste søn, Nobuaki, konserveret familien omdømme ved at vinde den nuværende All Japan Championships. Selv om Kanazawa er nu en dedikeret Karateist han startede oprindelig som en Judoist. Mens der i gymnasiet holdt han den 2. Degree rang. Efter eksamen blev han indskrevet på Nippon University. En dag han dog sket for at se elever fra et andet universitet øve karate. Imponeret over deres evner, han besluttede straks at lære denne kunst i selvforsvar. De studerende havde han se n var fra Takushoku Universitet, der på daværende tidspunkt, var de mest aktive i Karate deltagelse, og hans lyst til at lære karate var så stærk, at han skiftede til Takushoku.  

Kanazawa Soke blev snart en protege af den sene rektor for Shotokan stil, Matsatoshi Nakayama (10. Dan) og er en af de få resterende karateka privilegeret over at have studeret under Master Gichin Funakoshi. Det tog Kanazawa Soke et og et halvt år af disciplinerede træning for at nå den 1. Grad rang Efter tre år fik han den 2. Degree rang og bestået de andre medlemmer af klubben, der var begyndt før ham. I 1956 han har bestået eksamen for 3rd Degree rang og også bestået instruktørens eksamen. Den første Alt-Japan Karate Tournament blev afholdt i Tokyo i 1957. Kanazawa’s højre hånd var blevet brudt på dette tidspunkt, og han ikke vil deltage. Hans mor, dog var kommet ind fra landet for at se ham, og ikke ønsker at skuffe hende, besluttede han at komme ind i mindst én kamp. En læge var nødt til at følge ham rundt for at kontrollere om de sårede hånd og sørg for at det ikke var blevet forværret på nogen måde efter hver kamp. Bruge sin venstre hånd til at eftergøre og blokere og redde hans bandager højre hånd til det præcise øjeblik, han vandt alle kampe på klare et-punkt slag.

Kanazawa Soke har lidt mange skader. Han har haft to brækkede hænder, knuste fingre, en skadet skulder og ryg, og har haft til at få sting over hans højre øje og højre øre. Han er hurtig til at påpege, at disse skader var hans egen skyld.

Ud over at Kanazawa Soke beherskelsen af karate-do og ekspertise med forskellige traditionelle våben, han også har en meget omfattende viden om kinesisk kunst Tai-Chi, der har undersøgt det til sin konklusion, professor Wong for mere end tredive år.I øjeblikket, Kanazawa Soke er der både formand og World chef instruktør af verdens største Shotokan Karate organisation, Shotokan Karate-do International Federation, med mere end to og en halv million medlemmer på verdensplan, i hundrede og tre lande (på sidste optælling). I april 2000, mens han gik den 7. SKIF VM i Bali, var Soke Kanazawa forfremmet til lønklasse den 10. Dan. Han er i øjeblikket den eneste levende Shotokan Master at holde den lønklasse den 10. Dan. Selv om der har sådan en formidabel stamtavle og blev bevilget legendarisk status, Kanazawa soke er også yderst karismatisk, men let imødekommende. Være en naturlig lærer og kommunikator, han vælger at tilbringe individuelle tid med så mange af sine elever som muligt. Efterspørgslen efter hans ydelser verden, er stigende, og hans tidsplan er meget intens.

 

 

 

     
 
© 2021 Kami Karate Academy - Skoleholdervej 20.2400 København NV - E.mail -info@kamikarateacademy.dk